100119




Träningsvärk eller fördröjd muskelvärk, är den smärta i musklerna som ofta framträder 24-72 timmar efter fysiskt arbete och går generellt bort inom 2-3 dygn. Detta brukar ske hos idrottare på alla nivåer.

Symtomen varierar från lätt ömhet till allvarlig och rörelsehindrande smärta. Smärtan framträder tydligast cirka 48 timmar efter utförd aktivitet, och avtar sedan därefter. Träningsvärken framträder tydligare efter
excentriskt muskelarbete jämfört med muskelarbete som utförts med koncentriska rörelser. Detta eftersom excentriskt arbete frambringar en större påfrestning på muskeln.

Källa: Wikipedia.



Du gissade rätt. Jag har träningvärk efter bodypumppasset igår. Så det tog liiite emot i musklerna då jag var på rygg/armpass samt step idag. Fyfan! Och lunchpasset imorgon blir Core.

Nu ska jag vila mina muskler och äta en hårdbrödsmacka. Klart slut!




100117




Nyss sjunkit ner i Idas sova efter ett aerobicspass på Friskis i en sal proppfull av människor som saknar motorik. Kan väl inte skryta med att jag själv har så bra motorik, men jag försöker iaf inte att peta ut ögongen på mina träningskompanioner.

Imorgon blir det morgonpromenad. Har faktiskt, mot all förmodan nästan lyckats fått en normal dygnsrytm igen. Det kan vi skåla för när snön börjar tina bort.  Som läget är just nu så vägrar jag att ens nämna ordet supa och gå ut. För kallt att hålla på att tjafsa i någon jäkla krogkö, när man istället kan halvlligga i Idas soffa med fötterna under en filt och följa intrigerna på Wisteria Lane.

Tack för mig.

100115




Har nyss varit iväg med Idas vintrinsskåp och passade på att svänga förbi Ica och köpa lite ramlösa och gurka + dip till våran myskväll som kommer att bestå av Desperate Housewives-maraton. Kan inte bli bättre då det är -20 utomhus.

Till veckan måste jag även lämna in min kära laptop då den för 3e gången krånglar, förhoppningsvis kommer jag att få en ny.

Har även tränat hela veckan, body pump, jympa och aerobics. Så numer får jag stå och kissa då det gör alldeles för ont att böja på benen. ^^

Kan även meddela att bilen som jag krossat oljetråget på när jag körde över en bussfälla kommer att kosta mig ungefär hela min lön.

Shit happens!! Dags för gurkstavar, Wisteria Lane och mys med Ade.. :) Adios amigos!

RSS 2.0